De Veluwe

24-03-2018

Het was al een lange tijd geleden dat ik op de Veluwe was. Eigenlijk jammer, want vanaf Groningen ben je er een paar uurtjes. Samen met Suus zat ik in een hotel vlak naast het park.

Ondanks dat het koud was (februari) was het een prachtige zonnige dag. We hebben fietsen gehuurd en zijn wat door het park gefietst. Onderweg uiteraard even bij de vogelhutten gekeken. De eerste vogelhut is een hut die wat dieper in de grond ligt, en waar een drinkplaats voor is gemaakt waar vogels kunnen badderen en drinken. Door de ligging van de hut heb je een mooie zonsinval in de ochtend en kun je super dichtbij de vogels komen zonder dat ze je door hebben.

De hut zat aardig vol, voornamelijk omdat er de laatste dagen een eekhoorn was waargenomen die ook dankbaar gebruik maakte van de drinkplaats (en het gestrooide voer rondom). Toen wij de hut aandeden was de eekhoorn er niet, maar als rookie vogelaar toch blij dat ik een vink op de foto kon zetten van dichtbij. Het oefenen met een wat grotere lens (300mm) en ├╝berhaupt bar weinig camera ervaring is op zo'n plek wel handig.