Groningen (Letterberterplas)

12-05-2018

Ik ging op pad met Aljan. Aljan (oud-collega van Studio Wolf en super goede fotograaf) vroeg aan me of ik zin had om in de vroege morgen op pad te gaan en eens foto's te maken met zijn 600mm lens. Nou daar zeg ik geen nee tegen!

Eigenlijk is het raar om meteen met zo'n grote lens te schieten. Ik heb super weinig ervaring met camera's en moet de ins en outs van het maken van een foto met een spiegelreflex nog steeds onder de knie krijgen. Toch is zo'n lens, ondanks dat ik als leek daar verre weg van het beste uit haal, toch super handig om vogels dichtbij op de foto te krijgen.

We hebben een wandeling gemaakt bij de Letterberterplas (tongbreker) en eigenlijk weinig vogels gezien. Vooral extreem veel muggen maakte het een jeukerige ochtend. Toen we terugkwamen bij de auto, besloten we om nog even aan de Letterbert kant van de Onlanden te kijken. Daar zagen we een mooie rietpartij waar wat rietzangers vrolijk zaten te kwebbelen.

Ik merk dat het op pad gaan met een grote lens en camera de focus automatisch wat legt op het maken van mooie foto's, terwijl het er natuurlijk om moet gaan dat je lekker in de natuur bent en vogeltjes kijkt en aanhoort. Het zal wel wennen.