Vlieland

24-07-2018

Ik mocht van Aljan zijn lens nog eens uitproberen en waar beter heen te gaan om dat te doen dan één van onze eilanden? Ik was afgelopen jaar met Suus op Vlieland en de kleine goed te befietsen eiland sfeer vond ik te gek.

Ik ben nog nooit in mijn eentje naar een eiland geweest en eigenlijk was het wel relax. Met de auto naar Harlingen rijden en een uur varen, heerlijk een dagje weg. Op het eiland aangekomen heb ik een fiets gehuurd en ben ik een beetje rond het eiland gaan fietsen.

Een van de vogelhutten aan de zuidkant van het eiland ligt vlak langs het fietspad dus daar ben ik even afgestapt. Ik denk dat de hut meer tot zijn recht komt als het water wat hoger staat, want er was nu niet heel veel te zien. Toch vloog er hier en daar wat rond de hut en vlak voor mijn neus ging er een grauwe vliegervanger op een tak zitten. Deze had ik nog niet eerder gezien dus prachtig om deze van zo dichtbij te kunnen aanschouwen.

Het weer was heerlijk, en ik heb lekker de hele dag rustig aan over het eiland gefietst, door de duinen, door de bossen, en natuurlijk vogelparadijs De Kroon's Polders. Zeker voor herhaling vatbaar.